Hoppa till sidans innehåll

Christian Koch till minne


 

Vår vän och ridlärare Christian Koch lämnade oss i stor stor saknad den 12/9 2018.
Läs ridskolans minnestext, och även Christian-elevernas hälsning som följer om man scrollar neråt. Där finns också några gamla bilder på Christian i stallet. Sist ligger Christians presentation på hemsidan under den tid han var verksam som ridlärare på Djurgården. 

 Ridskolans minnestext:

Christian började rida efter en ritt på en Skansenponny. Därefter red han en period på Swartlings ridskola men flyttade snart över till Djurgårdens ridskola vid Cirkus. 

Han red för Staffans pappa Per Erik. 
Efter arkitektstudierna köpte han sin första häst vilken följdes av flera andra. Han gillade hoppning och tränade gärna på K1. Christian deltog i många tävlingar o tävlade upp till LA (120). En annan favorit var att delta på Skansen i något som kallades slå katten i tunnan. Det var en fartfylld lek! 
På 70-talet började Christian ge lektioner vilket han fortsatte med fram till 2016. Han var en mycket engagerad lärare som månade om sina elever. Christian ville att alla skulle vara nöjda. Christian var en mycket duktig arkitekt och hjälpte oss många ggr med ritningar och tillstånd. Bl.a. med den nuvarande ridskolans uppbyggnad. Staffan och Christian var nära vänner. Vi hade förmånen att resa med på utlandsäventyr, både skidåkning och solsemester. Han var alltid på gott humör, en glad och positiv själ. Vi känner stor tacksamhet och glädje att vi har fått ha Christian som vän och ridlärare. 
Vila i frid🌷
Ingela, Anna, Hanchen med personal.

 

Christian-elevernas minnestext:
För de seniora ridskoleeleverna hörde Christian Koch och stallet länge ihop. Inte minst på grund av den avspända och välkomnande atmosfär som han i egenskap av ridlärare etablerade i sina grupper. Under fikastunderna efter ridpassen började vi ofta i hästpratet och senaste nytt i stallet, men dessa teman blev sedan mer utgångspunkter för diskussioner om många olika ämnen där Christians djupa allmänbildning och breda intressen kom väl till pass. Christian såg till att samtalen var öppna för alla och blev på det viset en samlande person i den lite spretiga och livliga miljön på Djurgårdens ridskola. På klubbfesterna var det Christian som stod för kontinuiteten bakåt genom att han höll det traditionella talet till hästen och även såg till att Hästens skål intogs på det korrekta viset, med ”foten i stigbygeln”, det vill säga på bordet. Stallet och de olika vänskapskretsarna – såväl gamla kompisar som nyare - och minnena från den aktiva ryttarkarriären betydde oerhört mycket för Christian. Detta var tydligt inte minst när han under sina sista år besökte ridskolan för att från läktarplats följa med i verksamheten. Vi är många som uppskattar att få ha varit med i Christians stallhäng.
Anne H med flera av Christians elever
Christians begraving ägde rum i Gustaf Adolfskyrkan den 5 oktober 2018.
Nedan några bilder av Christian från tidigt 80-tal. Barbro Lundström och Ann Harding skickade, stort tack!

 blobid15.jpg

Christian, Ann Harding och Barbro Lundström

blobid16.jpgChristian 

 

 blobid17.jpgblobid18.jpgblobid19.jpg

 

 

 

Christians presentation på hemsidan under tiden han var verksam:

Christian Koch undervisar på Djurgårdens ridskola på torsdagskvällar och lördagmorgnar och har även en del privatlektioner. Annars arbetar han som arkitekt på eget kontor.
Första ridturen Christian minns satt han på en Skansenponny. Senare började han rida för Per Erik Lindroth (Staffan Lindroths pappa) på gamla ridskolan som låg på andra sidan Djurgården, vid Cirkus. 
När Christian pluggat klart skaffade han egen häst, det blev så småningom en hel rad: Florus, Whisky, Germano, Prinsen och Atlet, alla svenska halvblod.

Under några år tränade Christian intensivt hoppning, främst genom att gå kurser på K1, och tävlade aktivt upp till lätt A-nivån. Några år in på sjuttiotalet började han också ge lektioner. Han gillar särskilt att planera och bygga upp tekniska hinderbanor för sina elever. 
Christians förebild när det gäller hästar och ridning är fortfarande den allra första ridläraren, Per-Erik Lindroth. Målsättningen med undervisningen, tycker Christian, är få eleverna att lära sig att rida och tycka att ridning är roligt.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:36 Skribent: Anne Hedén
Har du frågor angående
ridskolan? kontakta
RIDSKOLAN
Telefontid ti,to & fr
kl 15.30 - 17.30
tel 
08-662 21 47
Du kan även skicka
din fråga på sms till
073-428 25 81 OBS!
skicka sms kontorstid
10.00-18.00 vardagar!
Betala för lektions-
ridning gör du till
BG: 375-7879,
alt med SWISH,
till 123 113 4907
eller med Turtle Pay.
 
Postadress:
Djurgårdens ridskola
Hunduddsvägen 24
115 25 Stockholm

_____________________

 

 

 

 

Har du frågor som rör tävlingar eller
andra medlemsfrågor?
kontakta Djurgårdens
Ryttarklubb
:
Mail:
Djurgardensryttarklubb
@hotmail.com
 

Hur du betalar din 
medlemsavgift läser
du under fliken ''bli
medlem''

Postadress ordförande: 
Djurgårdens Ryttarklubb
Att; Axel Bodén
Karlavägen 91
115 22 Stockholm
Mail: This is a mailto link

 

STALLCAFEET

Öppettider 10.00 - 15.00 lördagar

Postadress:
Djurgårdens Ryttarklubb - Ridsport
Axel Bodén, Karlavägen 91
11522 Stockholm

Besöksadress:
Hunduddsvägen 24
11525 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0762367398
E-post: djurgardensryttarklu...

Se all info