Hoppa till sidans innehåll

Till minne: Christian Koch


 

Vår vän och ridlärare Christian Koch lämnade oss i stor stor saknad den 12/9 2018.
Läs ridskolans minnestext, och även Christian-elevernas hälsning som följer om man scrollar neråt. Där finns också några gamla bilder på Christian i stallet. Sist ligger Christians presentation på hemsidan under den tid han var verksam som ridlärare på Djurgården. 

 Ridskolans minnestext:

Christian började rida efter en ritt på en Skansenponny. Därefter red han en period på Swartlings ridskola men flyttade snart över till Djurgårdens ridskola vid Cirkus. 

Han red för Staffans pappa Per Erik. 
Efter arkitektstudierna köpte han sin första häst vilken följdes av flera andra. Han gillade hoppning och tränade gärna på K1. Christian deltog i många tävlingar o tävlade upp till LA (120). En annan favorit var att delta på Skansen i något som kallades slå katten i tunnan. Det var en fartfylld lek! 
På 70-talet började Christian ge lektioner vilket han fortsatte med fram till 2016. Han var en mycket engagerad lärare som månade om sina elever. Christian ville att alla skulle vara nöjda. Christian var en mycket duktig arkitekt och hjälpte oss många ggr med ritningar och tillstånd. Bl.a. med den nuvarande ridskolans uppbyggnad. Staffan och Christian var nära vänner. Vi hade förmånen att resa med på utlandsäventyr, både skidåkning och solsemester. Han var alltid på gott humör, en glad och positiv själ. Vi känner stor tacksamhet och glädje att vi har fått ha Christian som vän och ridlärare. 
Vila i frid🌷
Ingela Anna Hanchen med personal.

 

Christian-elevernas minnestext:
För de seniora ridskoleeleverna hörde Christian Koch och stallet länge ihop. Inte minst på grund av den avspända och välkomnande atmosfär som han i egenskap av ridlärare etablerade i sina grupper. Under fikastunderna efter ridpassen började vi ofta i hästpratet och senaste nytt i stallet, men dessa teman blev sedan mer utgångspunkter för diskussioner om många olika ämnen där Christians djupa allmänbildning och breda intressen kom väl till pass. Christian såg till att samtalen var öppna för alla och blev på det viset en samlande person i den lite spretiga och livliga miljön på Djurgårdens ridskola. På klubbfesterna var det Christian som stod för kontinuiteten bakåt genom att han höll det traditionella talet till hästen och även såg till att Hästens skål intogs på det korrekta viset, med ”foten i stigbygeln”, det vill säga på bordet. Stallet och de olika vänskapskretsarna – såväl gamla kompisar som nyare - och minnena från den aktiva ryttarkarriären betydde oerhört mycket för Christian. Detta var tydligt inte minst när han under sina sista år besökte ridskolan för att från läktarplats följa med i verksamheten. Vi är många som uppskattar att få ha varit med i Christians stallhäng.
Anne H med flera av Christians elever
Christians begraving ägde rum i Gustaf Adolfskyrkan den 5 oktober 2018.
Nedan några bilder av Christian från tidigt 80-tal. Barbro Lundström och Ann Harding skickade, stort tack!

 

Christian, Ann Harding och Barbro Lundström

Christian 

 

 

 

 

 

Christians presentation på hemsidan under tiden han var verksam:

Christian Koch undervisar på Djurgårdens ridskola på torsdagskvällar och lördagmorgnar och har även en del privatlektioner. Annars arbetar han som arkitekt på eget kontor.
Första ridturen Christian minns satt han på en Skansenponny. Senare började han rida för Per Erik Lindroth (Staffan Lindroths pappa) på gamla ridskolan som låg på andra sidan Djurgården, vid Cirkus. 
När Christian pluggat klart skaffade han egen häst, det blev så småningom en hel rad: Florus, Whisky, Germano, Prinsen och Atlet, alla svenska halvblod.

Under några år tränade Christian intensivt hoppning, främst genom att gå kurser på K1, och tävlade aktivt upp till lätt A-nivån. Några år in på sjuttiotalet började han också ge lektioner. Han gillar särskilt att planera och bygga upp tekniska hinderbanor för sina elever. 
Christians förebild när det gäller hästar och ridning är fortfarande den allra första ridläraren, Per-Erik Lindroth. Målsättningen med undervisningen, tycker Christian, är få eleverna att lära sig att rida och tycka att ridning är roligt.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:36 Skribent: Anne Hedén
Har du frågor angående
ridskolan? kontakta
RIDSKOLAN;
Mail: This is a mailto link

Betala för lektions-
ridning gör du till
BG: 375-7879,
alt med SWISH,
till 123 113 4907
eller med turtle pay.

Postadress:
Djurgårdens ridskola
Hunduddsvägen 24
115 25 Stockholm

_____________________

 

 

 

 

Har du frågor som rör tävlingar eller
andra medlemsfrågor?
kontakta Djurgårdens
Ryttarklubb
:
Mail:
Djurgardensryttarklubb
@hotmail.com
 

Du betalar din medlemsavgift till 
bg: 480-3235 eller med 
SWISH till 123 114 9020

Postadress ordförande: 
Djurgårdens Ryttarklubb
Att; Carin Bauer
Carl Milles väg 4
181 50 LIDINGÖ
Mail: This is a mailto link

Stallcaféet
Välkommen till stallcaféet i ny
regi sedan HT🌼2018.
Rafael som driver Pesso bageri
vid fridhemsplan driver nu stall-
caféet på Djurgårdens Ridskola.
Han ser till att det finns både ny-
lagad mat och nybakat fikabröd,
mackor mm att handla. Det kom-
mer även att gå att beställa mat,
bakverk och tårtor som levereras
till caféet dagen efter.
Caféet är obemannat och man
betalar själv kontant eller genom
swish. Det är viktigt att vi kom-
mer ihåg allt vi handlar och
BETALAR PÅ PLATS
så att vi får behålla verksam-
heten : )
Om du har några frågor eller
vill göra en beställning kontakta
Rafael på:
This is a mailto link

Öppettider:
Må-To 08.00 - sista lektionen
Fr        14.00 - sista lektionen
Lö       09.00 - sista lektionen
Sö       10.00 - sista lektionen

 

Postadress:
Djurgårdens Ryttarklubb - Ridsport
Carin Bauer, Carl Milles väg 4
18150 Lidingö

Besöksadress:
Hunduddsvägen 24
11525 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0762367398
E-post: This is a mailto link

Se all info