Hoppa till sidans innehåll

USEK

Ungdomssektionen


Ungdomssektionen på Djrk består av alla ungdomar i ridklubben upp till 26 år. Styrelsen Usek består av 10 ungdomar som alla är medlemmar i Djurgårdens Ryttarklubb. Usek arrangerar olika aktiviteter för alla medlemmar i klubben upp till 26 år, som till exempel rykttävlingar, Spökslinga, Käpphäst-OS etc. Vi finns även för barnen för att kunna hjälpa till och svara på frågor samt skapa en trevlig stämning i stallet. Här nedan kan du läsa mer om oss som sitter i Usek och under fliken Aktuellt om aktiviteterna vi ordnar!
Hälsningar Usek
 
 
Läs mer om medlemmarna i Usek här nedan:
 
Steffi, ordförande
Hejhej! 
Steffi heter jag och jag är 19 år. Jag gick med i ungdomssektionen 2012 som ledamot, men har sedan 2014 varit ordförande. Jag bor på Östermalm med mamma, pappa och lillebror Leonard som är ledamot i Usek. Jag har ridit sen jag var 9 år och min favorithäst är Okendy. Jag tar även hand om privathästen Dawina. Jag är utbildad hästungdomsledare hos Svenska Ridsportförbundet. När jag är i stallet så är jag ledaransvarig för ledlektionerna på lördagar, jag har teori med fortsättningsgrupperna, och jag har även teorikurser för föräldrar som vill lära sig att hjälpa sina barn med hästarna. Och så sitter jag i usek såklart;). Utöver det sitter jag även som socialamedier-ansvarig i DUS styrelse, Distriktets Ungdomssektion. Mer om hur vi jobbar i DUS kan man läsa på Svenska Ridsportförbundets hemsida. Jag blev även utsedd till Årets Eldsjäl 2015, även det kan man läsa om på ridsport.se. Kom gärna och prata med mig i stallet om du skulle undra något!
 SteffiSteffi och Madonna
 
 
 
Astrid, kassör och hemsideansvarig
Hej! Jag heter Astrid och jag är 16 år. Jag har varit med i
USEK sedan februari 2015, och innan dess var jag med i Musek (minisektionen) i
två år. I samma veva som jag var med i Musek gick jag Svenska Ridsportförbundets Förberedande Ungdomsledarkurs.
Under hösten 2015 fortsatte jag med deras Ungdomsledarkurs och är nu
färdigutbildad ungdomsledare! Jag har ridit på Djrk sedan jag var 6 år gammal
och numera hjälper jag även till med en privathäst som heter Clöver. Jag rider Clöver ca 1 gång i veckan och i dressyrspecialen för Kajsa varannan fredag. Utöver det är jag med i Usek och är ofta med på klubbtävlingarna, främst i dressyr. På grund av mycket skolarbete hinner jag inte vara lika mycket i stallet som jag skulle vilja, men jag försöker få en bra balans på det hela så att jag ofta får umgås med alla fina hästar!
På ridskolan har jag ingen speciell favorit utan gillar flera olika hästar, Biggie, Diaspro, Indorado, Lordee och James till exempel. Om du undrar något är det bara att komma fram i stallet, där jag oftast 1-3 dagar i veckan. Hoppas vi ses:)
AstridAstrid och Sonja
 
Leonard, ledamot
Hej!
Jag heter Leonard Brandelius och är 17 år. Jag har suttit som ledamot i USEK sedan Februari 2015 och innan dess var jag med i MUSEK. Jag rider på Fredagar kl.17 för Maria, vilket jag har gjort sedan några år tillbaka. Favorithästen är Tromb, vilket också är den hästen jag helst tävlar (bara hoppning).
Det bästa med USEK är att det är ett sätt för alla barn i olika åldrar att umgås på ett naturligt sätt, istället för att det skulle bli en segregering! :-)
Leo presentationLeonard och Tromb
 
Amanda, ledamot
Hej, jag heter Amanda och jag är 15 år. Jag har ridit på Djrk sedan jag var 5 år. Mina favorithästar på ridskolan är James och Imprezka. Med James är jag med i denna säsong av allsvenskan. Jag rider på tisdagar för Tessan och tränar för Angelica varannan fredag. Samtidigt hjälper jag till att rida hästarna på Stora Skuggans 4H-gård så ofta jag hinner. Jag har även åkt och ridit en hel del fär Fredrik Knutsson. Jag gick med i Usek februari 2016, alltså är jag ganska ny. Hittills tycker jag det är roligt och jag ser fram emot att hitta på massa aktitviteter!
AmandaAmanda och James
 
Beata, ledamot
Hej, jag heter Beata och är 16 år. Jag började rida 2007 på Djurgården och har hållit på sen dess. Jag rider på tisdagar för Tessan och hopptränar för Angelica. Mina favorithästar är Bonte, som jag har i allsvenskan denna säsong, och min favorit bland storhästarna är Helmer. Jag gillar att tävla och tävlar bara i hoppning på klubbtävlingar och har tidigare varit med i ponnycupen. Jag gick med i Usek februari 2016 och jag ser mest fram emot att få lära känna alla barn.
Beata presentationBeata och Helmer
Signe, ledamot
Hej, jag heter Signe och är 14 år. Jag rider på tisdagar för Tessan. Mina favorithästar är Angela och Sonja men jag gillar även Caramelle. Jag tar även hand om privathästarna Mentor och Solifee. Jag var med i årets ponnycupslag och tävlar på klubbtävlingarna, mest i hoppning som är min favoritgren. Jag gick med i Usek 2016 och ser mest fram emot att arrangera aktiviteter och träffa barnen.
Signe2Signe och Angela
 
Bianca, ledamot
Hej, jag heter Bianca och jag är 15 år. Jag har ridit på ridskola sedan jag var 4 år gammal. Jag har en egen ponny som heter Top Secret och är 7 år gammal. Jag har haft henne sedan december 2015 och vi tävlar hoppning tillsammans. Jag är även med i Djrks allsvenskalag för denna säsong, och har tidigare varit med i ponnycupen. Jag och Top Secret tränar dressyr för Anna och hoppning för Fredrik Knutsson, hoppningen är det jag tycker är roligast och det är det enda jag tävlar i.
Jag gick med i Usek efter årsmötet 2016, och hittills tycker jag det är jättekul!
BiancaBianca och Top Secret
 
Josefin, suppleant

 

 

USEK-nyheter

USEK-nyheter

2020-04-16
Vår tidigare fritidsledare Linnea har lämnat oss alldeles för tidigt ❤️
 
2020-04-16
Usek har en ny styrelse from i år.
 
2020-02-13
USEK har årsmöte nu på måndag och välkomnar speciellt klubbens ungdomar och barn.

Postadress:
Djurgårdens Ryttarklubb - Ridsport
Carin Bauer, Carl Milles väg 4
18150 Lidingö

Besöksadress:
Hunduddsvägen 24
11525 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0762367398
E-post: This is a mailto link

Se all info