Hoppa till sidans innehåll
dessi och petra

Värdegrund för Djurgårdens Ryttarklubb


 1965 grundade Staffan Lindroth tillsammans med sin bror Claes Lindroth föreningen Djurgårdens Ryttarklubb. Klubben för idag vidare en klassisk ryttartradition där kunskap, utbildning och gott kamratskap står i centrum.

Klubbens målsättningar kring hur denna tradition ska förvaltas berör framför allt fyra områden:

Djurgårdens Ryttarklubb deltar i arbetet  för att bredda och stärka ridsporten
Djurgårdens Ryttarklubb står för en god kunskapstradition där medlemmarna under trygga former ska kunna söka inspiration och förkovran. Vårt mål är att all form av skolning och undervisning inom ridsporten ska ges av kunniga och engagerade instruktörer och ledare för att garantera en hög kvalitet. Styrelsen jobbar också för att klubben ska utmärka sig tävlingsmässigt. En förutsättning för det är att skapa möjligheter för alla medlemmar att utveckla sin ridning. Som medlem i klubben får du tillgång till erfarenhet och kunskap som ökar dina chanser till att bli en bättre ryttare. 

Alla som vill bör få möjlighet att prova på att tävla, oavsett om man har egen häst eller inte. För barn ska vi försöka hitta tävlingsformer där de känner sig delaktiga och hellre tävlar mot sig själva eller i grupp, istället för att i första hand konkurrera med sina kamrater. För vuxna som vill prova på – ordnar vi träningstävlingar och programridning. Klubben ordnar såväl interna klubbtävlingar som  nationella tävlingar på högre nivå.

Djurgårdens Ryttarklubb verkar särskilt för de unga medlemmarnas utveckling
Klubben har en aktiv ungdomssektion, USEK. Ungdomssektionens målsättning är att genom sportslighet, laganda och kamratskap skapa en bra stämning i stallet och att få ungdomarna aktiva inom klubben. USEK ordnar en rad verksamheter: träningstävlingar, rykttävlingar, käpphästhoppning, maskeradridning, spökslingor, körkurser, påskäggsjakt och bullkvällar. Vid Lucia ordnar ungdomssektionen också en kabaré där klubbens unga ryttare visar upp ridning, dans och sång på olika teman. USEK:s aktiviteter är öppna för alla som är under 26 år och medlemmar i Djurgårdens Ryttarklubb. Styrelsen i USEK består av 9 stycken aktiva ungdomar inom ridskolan, som alla har stor hästvana. De flesta i styrelsen är även utbildade ungdomsledare genom Ungdomsledarkursen (ULK) som Svenska Ridsportförbundet arrangerar varje år. 

Djurgårdens Ryttarklubb är en aktiv del av kulturlandskapet på Djurgården.
Djurgårdens Ryttarklubb är beläget i ett kulturlandskap som vi vill vara med och förvalta. Djurgårdens Ryttarklubb är öppet för alla. Alla som vill är välkomna till klubben, oavsett nationalitet, etniskt ursprung, religion, kön, ålder samt fysiska eller psykiska förutsättningar. Vi tar avstånd från alla former av droger och vi ska föregå med gott exempel. Förutom att ge våra ungdomar en god ridutbildning arbetar vi för att de ska tänka på sin egen hälsa och välbefinnande.

Djurgårdens Ryttarklubb har ett  nära samarbete med Djurgårdens Ridskola
Hästens välbefinnande är centralt för både klubbens och ridskolans verksamhet. Ridskolan arbetar för god hästhållning och stallvett. Alla som kommer till stallet ska få möjlighet att lära sig hur hästen fungerar, hur den ska skötas och hur den ska hanteras på ett säkert sätt. Kunskap om hästens beteende ligger till grund för förståelsen för hästens situation. Föräldrar är en viktig resurs och vi arbetar för att även föräldrarna ska vara delaktiga när det gäller att skapa trygghet i stallmiljön. Säkerheten kommer alltid först. Vi har ett stort ansvar för att skapa förutsättningar som gör att stunden i stallet blir både allsidig, rolig och säker.

Digital klubbpolicy
Djurgårdens ryttarklubb respekterar medlemmarnas digitala integritet. I den händelse någon medlem inte vill vara med på bild i samband med att vi på hemsidan publicerar nyheter och bilder på klubbens olika aktiviteter - skicka ett meddelande om detta till klubbens mailadress: This is a mailto link

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:42 Skribent: Anne Hedén
Har du frågor angående
ridskolan? kontakta
RIDSKOLAN
Telefontid ti,to & fr
kl 15.30 - 17.30
tel 
08-662 21 47
Du kan även skicka
din fråga på sms till
073-428 25 81 OBS!
skicka sms kontorstid
10.00-18.00 vardagar!
Betala för lektions-
ridning gör du till
BG: 375-7879,
alt med SWISH,
till 123 113 4907
eller med Turtle Pay.
 
Postadress:
Djurgårdens ridskola
Hunduddsvägen 24
115 25 Stockholm

_____________________

 

 

 

 

Har du frågor som rör tävlingar eller
andra medlemsfrågor?
kontakta Djurgårdens
Ryttarklubb
:
Mail:
Djurgardensryttarklubb
@hotmail.com
 

Hur du betalar din 
medlemsavgift läser
du under fliken ''bli
medlem''

Postadress ordförande: 
Djurgårdens Ryttarklubb
Att; Axel Bodén
Karlavägen 91
115 22 Stockholm
Mail: This is a mailto link

 

STALLCAFEET

Öppettider 10.00 - 15.00 lördagar

Postadress:
Djurgårdens Ryttarklubb - Ridsport
Axel Bodén, Karlavägen 91
11522 Stockholm

Besöksadress:
Hunduddsvägen 24
11525 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0762367398
E-post: djurgardensryttarklu...

Se all info