Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SDF


DUS ungdomsdag "må bra i stallet" lockade ett 50-tal ungdomar till Solvalla för en dag med gemenskap, disskusioner och inspiration! 
 
På DUS ungdomsdag den 18/11 delades de ut pris till årets ungdomssektion i Stockholms Läns Ridsportförbund.
 
På DUS ungdomsdag den 18/11 delades de ut pris till årets ungdomsledare i Stockholms Läns Ridsportförbund.
 
Fredag den 17 november avgjordes ridlärarmästerskapet i dressyr på Djursholms Ridskola.  Ridlärarmästerskapet avgjordes i LA:3 2013 och dömdes av Roger Ohlsson. 
 
I strålande november sol träffades gänget på Ågesta gård för att idag fokusera på hästen, dess välmående och skötsel samt foder och hullbedömning.
 
Ponnyallsvenskan i hoppning divsion II avgjordes den 21 oktober hos Huddinge Ridklubb. Täby Ryttarsällskaps lag vann följt av Färingsö Rididrott på andra plats. Totalt deltog 27 lag i serien.
 
Utmärkelsen Årets ridskola 2017 går till Sollentuna Ridklubb, bland annat för deras systematiska satsning på medarbetare och arbetsmiljö. Det är Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion, i samarbete med Folksam, som delar ut...
 
Södertäljes fyra ridklubbar (Södertälje Ridklubb, Järna Ridklubb, Ekbackens Ryttarförening och Hölö Ridklubb) har på ett gemensamt initiativ skickat en skrivelse till Södertälje kommun om betydelsen av att ha fler vuxna/fritidsledare i stallen.
 
I helgen arrangerade Täby Ryttarsällskap Lag SM i ponnydressyr! Totalt deltog 2 lag från Stockholm, Sundby Ridklubb och Djursholms Ridklubb.
 
Ett 50-tal ungdomar samlades under höstlovet på Djursholms Ridklubb för att lära sig mer om hur man tar hand om sin häst för att den ska må bra och hålla sig frisk. Dagens föreläsare var Tina Rosén som till vardags jobbar på Djursholms Ridskola oc...
 
Under hösten 2017 och våren 2018 kommer Stockholms Läns Ridsportförbund arrangera workshops för ungdomssektioner i Stockholms Län. Varje workshop har ett eget tema. Tanken är att man till varje workshop skickar en till två representatner ur...
 
Lokal och regional tävling
 
I stallet formas framtidens starka ledare som tidigt får lära sig ledarskap och att ta ansvar. Men stallet kan också ha en baksida, där hierarki kan leda till mobbing, rädsla och kränkningar.
 
Peter Siljerud, dagens första föreläsare, pratar om omvärlds- och trendspaning med tid för reflektion kring hur ridsporten kan tänka framåt.
 
Ridsportforum Stockhom genomförs för första gången ute på Gällöfsta Konferens. På plats finns cirka 60 deltagare som representerar 23 olika föreningar i Stockholms Läns Ridsportförbund.
 
Djurgårdens ridskola
Hunduddsvägen 24
115 25 Stockholm
Telefon: 08-662 21 47
Mail: This is a mailto link
 
 
 
 
 
 

Postadress:
Djurgårdens Ryttarklubb - Ridsport
Hanchen Ressle, Skeppargatan 48
11458 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6622147
Fax: 08-6607992
E-post: This is a mailto link

Se all info