Djrk-policy - Djurgårdens Ryttarklubb - ponnyridning, stall i stockholm - IdrottOnline Klubb
Hoppa till sidans innehåll
dessi och petra

Om Djurgårdens ryttarklubb - policy


 1965 grundade Staffan Lindroth tillsammans med sin bror Claes Lindroth föreningen Djurgårdens Ryttarklubb. Klubben för idag vidare en klassisk ryttartradition där kunskap, utbildning och gott kamratskap står i centrum.

Klubbens målsättningar kring hur denna tradition ska förvaltas berör framför allt fyra områden:

Djurgårdens Ryttarklubb deltar i arbetet  för att bredda och stärka ridsporten
Djurgårdens Ryttarklubb står för en god kunskapstradition där medlemmarna under trygga former ska kunna söka inspiration och förkovran. Vårt mål är att all form av skolning och undervisning inom ridsporten ska ges av kunniga och engagerade instruktörer och ledare för att garantera en hög kvalitet. Styrelsen jobbar också för att klubben ska utmärka sig tävlingsmässigt. En förutsättning för det är att skapa möjligheter för alla medlemmar att utveckla sin ridning. Som medlem i klubben får du tillgång till erfarenhet och kunskap som ökar dina chanser till att bli en bättre ryttare. 

Alla som vill bör få möjlighet att prova på att tävla, oavsett om man har egen häst eller inte. För barn ska vi försöka hitta tävlingsformer där de känner sig delaktiga och hellre tävlar mot sig själva eller i grupp, istället för att i första hand konkurrera med sina kamrater. För vuxna som vill prova på – ordnar vi träningstävlingar och programridning. Klubben ordnar såväl interna klubbtävlingar som  nationella tävlingar på högre nivå.

Djurgårdens Ryttarklubb verkar särskilt för de unga medlemmarnas utveckling
Klubben har en aktiv ungdomssektion, USEK. Ungdomssektionens målsättning är att genom sportslighet, laganda och kamratskap skapa en bra stämning i stallet och att få ungdomarna aktiva inom klubben. USEK ordnar en rad verksamheter: träningstävlingar, rykttävlingar, käpphästhoppning, maskeradridning, spökslingor, körkurser, påskäggsjakt och bullkvällar. Vid Lucia ordnar ungdomssektionen också en kabaré där klubbens unga ryttare visar upp ridning, dans och sång på olika teman. USEK:s aktiviteter är öppna för alla som är under 26 år och medlemmar i Djurgårdens Ryttarklubb. Styrelsen i USEK består av 9 stycken aktiva ungdomar inom ridskolan, som alla har stor hästvana. De flesta i styrelsen är även utbildade ungdomsledare genom Ungdomsledarkursen (ULK) som Svenska Ridsportförbundet arrangerar varje år. 

Djurgårdens Ryttarklubb är en aktiv del av kulturlandskapet på Djurgården.
Djurgårdens Ryttarklubb är beläget i ett kulturlandskap som vi vill vara med och förvalta. Djurgårdens Ryttarklubb är öppet för alla. Alla som vill är välkomna till klubben, oavsett nationalitet, etniskt ursprung, religion, kön, ålder samt fysiska eller psykiska förutsättningar. Vi tar avstånd från alla former av droger och vi ska föregå med gott exempel. Förutom att ge våra ungdomar en god ridutbildning arbetar vi för att de ska tänka på sin egen hälsa och välbefinnande.

Djurgårdens Ryttarklubb har ett  nära samarbete med Djurgårdens Ridskola
Hästens välbefinnande är centralt för både klubbens och ridskolans verksamhet. Ridskolan arbetar för god hästhållning och stallvett. Alla som kommer till stallet ska få möjlighet att lära sig hur hästen fungerar, hur den ska skötas och hur den ska hanteras på ett säkert sätt. Kunskap om hästens beteende ligger till grund för förståelsen för hästens situation. Föräldrar är en viktig resurs och vi arbetar för att även föräldrarna ska vara delaktiga när det gäller att skapa trygghet i stallmiljön. Säkerheten kommer alltid först. Vi har ett stort ansvar för att skapa förutsättningar som gör att stunden i stallet blir både allsidig, rolig och säker.

Digital klubbpolicy
Djurgårdens ryttarklubb respekterar medlemmarnas digitala integritet. I den händelse någon medlem inte vill vara med på bild i samband med att vi på hemsidan publicerar nyheter och bilder på klubbens olika aktiviteter - skicka ett meddelande om detta till klubbens mailadress: This is a mailto link

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:42
Skribent: Anne Hedén
Djurgårdens ridskola
Hunduddsvägen 24
115 25 Stockholm
Telefon: 08-662 21 47
Mail: This is a mailto link

 

Postadress:
Djurgårdens Ryttarklubb - Ridsport
Hanchen Ressle, Skeppargatan 48
11458 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6622147
Fax: 08-6607992
E-post: This is a mailto link

Se all info

     
 

 

 

Mona Nörklit Ekab   Hööks   
Lusse Stenberg  Axel & Lotte Bohman
 
 
 
 
  
 
 
 

          

Logga Bauer 

 

 

 

      

 

             

 jackie-facebook

              Bildresultat för trattoria montanari logga

 

     

 

 

 Aubergine Delikatessgross

               

              CEVA LOGGA_färgAgria

  

 

logo

 

Gigi Isaksson hästmassage    

            

Hotell wellington         Gröna lund

    Ulrika Berg 

     Hanchen Ressle

                                 Familjen Falkén                             

 

           Kaknäs

   

 

Källhagen 3 Stockholm häst  
Krafft

 

 

M & C gardino learysÖstermalm

 

 

Ms rödlöga 

 

 

 Muskelvärket nm_logo

 

 

Sabai spasvenskabio Uhip logo pngHundudden

                                                      

           Stenbergs                             

 

                                                                              

 Veterinär Stig Ahlengärd

          Täbyridsport        Täby ryttarcenter

 

Louise Nathorst

                          

yrc-standard

 

 

Hogsta                Jonake Aktiv Resurs Skandinavia AB
                 
tarby

 

                                                                           

CassiBugg GP